Acne- en Tiener Huidverzorging2017-01-18T15:20:21+00:00

Project Description

  • Acne is een van de meest voorkomende huidaandoening bij mensen.

In de pubertijd wordt de huid vetter wat wordt veroorzaakt door een verhoogde talgproductie.
Dit veroorzaakt een onaangenaam glanzende huid met wijde poriën die gemakkelijk verstopt raken wat kan leiden tot mee-eters en pukkels.

Wij werken met verschillende merken om Acne te bestrijden;
Gladskin, Pascaud en voor de tieners met een vette huid een speciale lijn van Payot.

De meeste tieners worden geconfronteerd met pukkels en puistjes dat Acne Vulgaris wordt genoemd.
Volwassenen vertonen vaak een ander type van acne, bijvoorbeeld Rosacea.

GladSkin Acne bij Believe in Beauty ingezet tegen Acne en tijdens Tienerbehandelingen

De leeftijd wanneer acne opduikt bij tieners

De opkomst van acne bij tieners komt door hormonale veranderingen.
Acne is een huidaandoening die vooral voorkomt bij jongens en meisjes in de puberteit rond de leeftijd vanaf 10 tot 13 jaar. Meestal gaat acne daarna vanzelf over. Maar acne kan ook na de puberteit blijven bestaan of soms juist pas op latere leeftijd ontstaan.

Tienerhuid onder de loep genomen

De huid verschilt van persoon tot persoon. Je hebt een donkere of lichte huid, droge of vette huid, een gevoelige huid enz. De tienerhuid verschilt met die van een volwassene op de volgende vlakken:

  • Vettere huid maar minder gevoelig: Tieners lijken een vettere huid te ontwikkelen dan volwassenen. De vette huid biedt bescherming tegen irritaties.
  • Tienerhuid geneest sneller: dit is belangrijk zodat kleine littekens veroorzaakt door acne sneller genezen.

Voorkomen is beter dan genezen

Krijg je last van pukkels, puistjes, mee-eters en grove poriën, laat dan regelmatig je huid goed reinigen bij ons en start thuis met een goede verzorging van jouw huid met de juiste producten (GladSkin, Payot). Voor de tieners tot 20 jaar bieden wij een speciale tienerbehandeling aan. Deze behandeling bestaat uit een goede reiniging, intensieve scrub en het verwijderen van de oneffenheden. Tevens geven wij je graag advies over de juiste verzorging voor thuis.

Hoe ontstaat Acne?

Acne ontstaat op een vette, gevoelige huid, waar zich veel talgkliertjes bevinden. Daarbij zijn verschillende fases te onderscheiden:

  1. In de eerste fase van acne ontstaan steeds meer ‘verstopte poriën‘. De talgklieren, die door hormonen worden aangestuurd, produceren te veel talg. Deze talg kan niet ontsnappen. Ook kan de porie afgesloten raken (gesloten comedonen, oftewel mee-eters).
  2. In de tweede fase van acne raken de mee-eters ontstoken door besmetting met bacteriën.
  3. Deze ontstoken puistjes kunnen overgaan in ernstigere vormen van acne. De ontsteking breidt zich daarbij uit, waarbij de Staphylococcus aureus-bacterie een belangrijke rol speelt.

Onze aanpak

Wij behandelen acne in ons instituut waarbij wij er voor zorgen dat de huid zeer intensief wordt gereinigd. Met de producten die wij voor thuis adviseren zorgen wij er voor dat de huid wordt gekalmeerd, onzuiverheden en puistjes verminderen, nieuwe puistjes en ontstekingen worden voorkomen en dat er een gezonde balans van de bacterien op de huid ontstaat.

Veel mensen lijden onder de gevolgen die acne achterlaat. Littekenvorming, rode vlekjes en grove porien. Wij behandelingen deze huidproblemen o.a. door Microdermabrasie, peelings of de TCA peeling in te zetten.
Wij adviseren je graag persoonlijk tijdens een intake gesprek.

Wil je meer informatie over dit onderwerp?

Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!
        


 

Deel deze pagina met je vrienden, familie en collega’s