Stevige Huid2017-01-18T15:20:10+00:00

Bij het ouder worden wordt de huid “helaas” slapper en verliest het haar stevigheid. Dit is een natuurlijk proces.

In de spiegel zie je dit vooral bij de kaaklijn, de neus-lip-lijn, meer rimpels in het gelaat en het lijkt of onze huid te groot wordt voor ons gezicht.

De verslapping van de huid ontstaat door de afspraak van collageenvezels.  Deze vezels zijn een belangrijk onderdeel in het bindweefsel van onze huid, welke als een soort lijm werken die het weefsel bij elkaar houdt. Hoe snel de afbraak van deze vezels verloopt is afhankelijk van een aantal factoren.

De oorzaak van een verslapte huid kunnen zijn:

  • De vezels van het collageen en elastine in de huid breken af
  • Cel energie afname in de huid
  • In korte tijd veel afvallen
  • De zwaartekracht

De afbraak van collageen en elastine in de vezels gebeurt in de huid dus van binnen uit. De oorzaak kan dan ook zijn: veel suiker eten, ongezonde voeding en roken,  maar ook zonneschade. Erfelijkheid en afname van de cel energie in de huid komt ook veel voor.

De verslapping van de huid, het is geen prettig proces, maar is er wat tegen te doen.

Voeding en Levensstijl

Door voeding en levensstijl te beïnvloeden is het mogelijk om een jongere huid te behouden.

Suiker eten is slecht voor de huid, je krijgt hier onder andere rimpels van. Hoe werkt dit? Suiker zorgt ervoor dat het collageen in de huid stijver wordt en minder elastisch waardoor er verklevingen ontstaan die voor rimpels zorgen, dit proces noemen we glycatie.  Door de Passage massage kunnen wij deze verklevingen verminderen. Hoe meer suiker, hoe sneller het effect op de huid. Suiker is verwerkt in een hoop producten denk aan wit brood, witte pasta en witte rijst.

Het gebruik van goede voedingssupplementen is het glycatie proces van binnenuit wel te beïnvloeden.

Zon


In de zon maakt je huid vitamine D aan, wat goed is voor de botten. Helaas worden er ook enzymen aangemaakt die het collageen, elastine en hyaluronzuur afbreken. De aanmaak van nieuwe collageen wordt geremd. Bescherm de huid goed tegen de zon met een dagverzorging met hoge beschermingsfactor en slik bij een lichte huid in de zomer de Bronzestim

Roken

We weten het allemaal, roken veroudert de huid snel. In een sigaret zitten 4000 giftige stoffen die o.a. de huid verouderen.

Jouw oplossing

Bij Believe in Beauty bieden wij jou een behandeling aan die de huid lift en verstevigt. Vooral rond de ogen, kaaklijn en neus-lip-lijn zien wij mooie resultaten.

De L3 laser is een natuurlijke facelift voor de huid.

Wil je meer informatie over dit onderwerp?

Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!
        


 

Deel deze pagina met je vrienden, familie en collega’s