wat is een bindweefselmassage?

Wat is een bindweefselmassage?

Je ziet het steeds vaker staan; bindweefselmassage. Maar wat is een bindweefselmassage nou eigenlijk? Eigenlijk is een bindweefsel massage een sportschool work-out voor je huid. Ik ga je vertellen wat het is waarom wij dit steeds meer toepassen in onze behandelingen.

Wat is bindweefsel?

Even terug naar de biologie les. Bindweefsel bestaat uit fibroblasten, water en de eiwitvezels collageen en elastine. Samen zorgen ze voor een gezond en stevig netwerk. Na je 25e levensjaar begint bindweefsel al in kwaliteit terug te nemen en ontstaan er oa rimpels, droogte, verslapping van de huid. Bindweefsel komt voor in vetweefsel, botten, kraakbeen, tussen de organen en in de huid. In de schoonheidssalon werken we op het bindweefsel in de huid.

Effecten van een bindweefselmassage

Bindweefsel stimuleert de doorbloeding van de huid. Hierdoor worden werkstoffen beter opgenomen, wordt de huidskleur frisser en wordt de celstofwisseling verbeterd. Verklevingen in de huid, die oa de rimpels veroorzaken, worden minder. De verklevingen die voel je ook goed als deze worden los gemasseerd. Een bindweefselmassage is eigenlijk een sportschool work-out voor je huid. Tijdens de massage maken we de verklevingen los en komen de afvalstoffen vrij. De huid kan hierdoor tijdelijk meer onzuiverheden krijgen. Maar bindweefslemassage heeft vele voordelen:

  1. de huid wordt steviger door de aanmaak van collageen
  2. vochtbinende stoffen worden gestimuleerd voor meer volume in de huid
  3. kringen/wallen worden minder; door aanmaak van collageen wat voor stevigheid zorgt
  4. vette huid; door de slechte doorbloeding in je huid houd de huid afvalstoffen vast
  5. rosacea; bij rosacea zonder ontstekingen werkt deze massage bij zonder goed. De bloedstuwing ontstaat door bindweefseldegeneratie. Door de massage gaan we het bindweefsel stimuleren waardoor de bloedvaatjes weer sterker gaan worden.

De bindweefsel massage is een mooie aanvulling bij de huidverbeterende behandelingen. Bij Believe in Beauty wordt de bindweefsel massage als module aangeboden. Bij het inmasseren van de PBSerum ampullen gebruiken we altijd bindweefsel technieken voor een beter resultaat.

Bekijk hier een passage bindweefsel massage ontwikkeld door Pascaud:

Wil jij graag kennis maken met een bindweefselmassage? Of wil jij graag kennis maken met Believe in Beauty. Boek nu een kennismakingsbehandeling of boek een gezichtsbehandeling en vertel dat je graag een bindweefsel massage wil ondergaan.

Graag tot zien bij ons in het instituut.

Ilona

 

 

 

 

By |2017-05-09T13:34:26+00:00maart 9th, 2017|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment