Wat is een SPF factor?

Wat is een SPF factor?

Wat is een SPF factor?  Is een SPF 50 beter dan een SPF 30? Moeten we een SPF factor elke dag gebruiken? Dit zijn vragen die wij in ons instituut dagelijks ontvangen. Ik geef je graag antwoord op deze vragen.

Wat is een SPF factor?

De SPF (sun protection factor) geeft aan hoe veel keer langer iemand in de zon kan blijven zonder te verbranden bij gebruik van de zonnebrandcrème vergeleken met niet-gebruik van de crème. Een zonnebrandcreme werkt doordat het een UV absorberend vermogen heeft. Hoe hoger de SPF hoe meer UV straling er wordt geabsorbeerd. Maar is een SPF 50 dan beter dan een SPF 30?

De hoeveelheid UV die geabsorbeerd kan worden per SPF is als volgt:

SPF%      UV absorptie

2               50

4               75

8               87,5

15              93,5

30              96,5

50              98

Hier zie je dat een SPF 30 niet 2x zo sterk is al een SPF 15, wat veel mensen toch denken. En dat het verschil tussen een SPF 30 en SPF 50 niet veel scheelt.

Hoeveel van een creme met SPF moet ik gebruiken?

We adviseren om ongeveer een theelepel voor het gezicht en hals te gebruiken. Als je minder gebruikt, heb je ook minder bescherming. Het is echt niet nodig om helemaal wit te zien van een creme, maar gebruik wel genoeg, anders geeft de SPF 30 op je verpakking nog niet de bescherming van SPF 30 omdat jij te weinig smeert.

Wat is goed voor mijn huid?

In de salon adviseren we je graag wat het beste bij je huid past. Wij hebben ook dagcreme’s waar al een SPF factor in zit, of we hebben de fantastische Blamish Balm van Dermo28. Een licht gekleurde creme die je over de dagcreme gebruikt. Geeft onmiddellijk een mooie glans, laat kleine oneffenheden camoufleren en door de zink is het goed voor je huid en oneffenheden. We geven als advies om dagelijks een SPF bescherming te gebruiken. Dit voor je bescherming tegen verbranding van de huid met alle negatieve invloeden van dien. Mocht je toch een keer op een terras komen zonder dat je je huid goed hebt ingesmeerd, dan zal ik zeggen: Geniet dan ook. Let op in de zon, zorg dat je niet verbrand maar de vitamine D die wordt aangemaakt is ook goed voor je huid. En dagelijks ongeveer 15 minuten zonder bescherming is ook goed voor je huid.

Ga je op vakantie en wil je weten welke SPF factor goed voor je is, laat je dan goed adviseren door onze UV meeting met apparatuur. Dit is altijd gratis voor vaste klanten van Believe in Beauty.

Zie ik je snel weer voor een behandeling bij Believe in Beauty?

Ilona

 

 

 

 

 

 

 

By |2017-05-20T13:29:26+00:00mei 20th, 2017|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment