Wat is ipl ontharing?

Wat is ipl ontharing?

IPL, een snel en makkelijk systeem om omgewenste haargroei te neutraliseren! Al jaren betekent in Nederland maar nu biedt Believe in Beauty de nieuwste generatie wat er voor gaat zorgen dat ipl ontharing nog sneller gaat omdat er een groter gebied wordt behandeld en door een speciaal gekoeld systeem is de behandeling bijna pijnloos!

Wat is IPL ontharing?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Met deze techniek wordt er een lichtflits in de huid gebracht die haarzakjes verwijdert. De warmte van het flitslicht reageert op het pigment in de haren, waardoor het zijn weg kan vinden naar de haarzakjes. Het haarzakje zal worden vernietigd. Hierdoor groeit er geen haartje meer terug en is er sprake van 85% haarreductie na gemiddeld 8 behandelingen.

Hoe ziet een IPL behandeling eruit?

Voordat u naar uw afspraak voor een IPL behandeling komt, is het belangrijk dat het gebied dat geflitst gaat worden geschoren is. Het liefst een dag van tevoren.
Tijdens de behandeling wordt de huid gedesinfecteerd met een speciale huiddesinfectiemiddel. Vervolgens worden de moedervlekken ingekleurd met een wit oogpotlood. Als we dit niet doen, zal alle energie van het apparaat reageren op het pigment in de moedervlekken en bereikt het de haarzakjes niet.
Voordat we gaan flitsen wordt er een contactgel aangebracht. Deze beschermt en verkoelt de huid en geleid het flitslicht naar de haren. Nadat de gel is aangebracht gaan we flitsen. Ten slotte wordt de gel verwijderd en behandelen wij de huid na met een aloë vera crème.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Om het beste resultaat te krijgen adviseren wij om een kuur van 8 behandelingen te ondergaan. Dit is noodzakelijk omdat niet alle haarzakjes in een keer vernietigd worden. De haargroei van lichaamshaar loopt niet met elkaar gelijk. Daarnaast zitten sommige haren in de rustfase. Deze kunnen later nog ontpoppen. Om deze cyclus het beste te volgen, adviseren wij om de behandeling om de 4 weken te ondergaan en na de kuur nog 1 à 2 keer per jaar terug te komen om eventueel haren uit de rustfase aan te pakken.

Doet IPL ontharing pijn?

Een IPL behandeling is vrijwel pijnloos te noemen, hoewel je de behandeling soms wel voelt. Vaak wordt het omschreven alsof er een elastiekje tegen de huid knapt. Uiteraard wordt de behandeling op het huidtype aangepast om het beste resultaat te boeken en de behandeling zo pijnloos mogelijk te maken.

Is IPL voor iedereen geschikt?

Helaas is IPL niet voor iedereen geschikt. Omdat de warmte van het flitslicht reageert op het pigment in de haren, reageert deze het beste op donkere haren. Blond, grijze en rode haren bevatten te weinig pigment om de warmte te geleiden. De energie komt dan niet bij het haarzakje en deze zal dan niet verwijderd worden. Tijdens een uitgebreid intake gesprek wordt er bekeken of u de ipl ontharing behandeling kunt ondergaan om resultaat te boeken na een kuur. Het is trouwens niet zo als u blond bent met de haren op uw hoofdhuid dat bv de oksel of bikinilijn niet behandeld kan worden, over her hele lichaam is de pigment anders.

Wilt u weten of u geschikt bent voor het definitief ontharen met IPL? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende en gratis intake gesprek waarin wij u persoonlijk alle informatie kunnen geven die nodig is!

By |2015-08-07T11:02:34+00:00juli 14th, 2015|Geen categorie, Ipl behandelingen|0 Comments

Leave A Comment