wat is de pH waarde van je huid

Wat is de pH waarde van je huid

De pH waarde van de huid is belangrijk voor een goede huidconditie. Wanneer de pH waarde van de huid verstoord is, is de huid uit balans en dat heeft veel gevolgen voor de conditie, glans, en de eventuele problemen die de huid kan geven. Maar wat is de pH waarde van je huid nou precies? Ik geef je graag uitleg en waarom dit zo belangrijk is.

wat doet de ph waarde?

De ph waarde van de huid is onze natuurlijke beschermmantel tegen schimmels en bacterien. Is deze uit balans, dan kunnen er problemen met de huid ontstaan. pH staat voor pondus Hydrogenum, en bestaat uit talg, zweet, mineralen, zouten, dode huidcellen, schimmels en bacterien. Is de pH waarde te hoog of te laag dan kan er eczeem of juist een onzuivere/vette huid ontstaan. De pH waarde van de huid wisselt tussen de 4,5 en 5,5.

Waarom de ph waarde beschermen?

In het kader van huidverbetering, waar we bij Believe in Beauty altijd op werken, is het belangrijk en noodzakelijk dat deze natuurlijke bescherming van de huid goed is en goed blijft. De zuurmantel is tenslotte de natuurlijke bescherming van de huid tegen schimmels, bacterien en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

Hoe weet je of de pH waarde van je huid goed is?

Als je huid droog, extreem vet, trekkerig, rode vlekken vertoont kun je met het blote ook al zien dat de huid niet in topconditie is. Met huidapparatuur meten we altijd vooraf aan de behandeling hoe de pH waarde van je huid is en daar kunnen we de behandeling op aanpassen.

Hoe kunnen we zelf de pH waarde herstellen?

Bij Believe in Beauty meten we altijd eerst voor de behandeling met apparatuur de pH waarde. Zo passen we de behandeling aan, aan de wensen van de huid. Voor thuis gebruik hebben we 2 speciale producten van Dermo28 die de huidbarriere gaan herstellen. Stap 1 is crema Acida. Een zachte creme die je na de reiniging aanbrengt en 7 tot 10 minuten laat intrekken. Deze creme bevat vitamine C, Hyaluronzuur, Vitamine E, Shea Butter en een Citrus Extract. Deze creme ruikt niet alleen lekker, je voelt dicect na de behandeling dat de huid zacht en comfortabel aanvoelt.  Stap 2 is de regolatore pH. Een zachte lotion waar je de crema acida mee verwijdert. De creme mag absoluut niet met water worden verwijdert omdat water een pH waarde heeft van 7 en dat is veel te hoog voor je huid. De regolatore pH Lotion bevat naast de Vitamine C en hyluronzuur ook Sodium PCA. Dit is een vochtregulator die ook in de laatste fase in het cel vernieuwing proces in de huid voorkomt. Een duo die vanaf nu niet meer in je huidverzorging mag ontbreken.

Wil jij weten of de pH waarde van je huid goed is? Boek nu een behandeling of een kennismakingsbehandeling en laat je overtuigen dat ook een mooie huid voor jou geen sprookje is!

 

 

 

By |2017-05-07T13:55:47+00:00april 7th, 2017|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment